Julbord 2023
Boka bord 17.00 alt 18.00
Sill
Skånsk Senapssill || Brantevikssill || Löksill || Currysill || Matjessill || Vitlökssill
Lax
Kallrökt lax || Gravad lax med hovmästarsås || Rillette på bakad lax smaksatt med örter och senap
Övriga kalla rätter
Kokt ägg med majonnäs, räkor och stenbitsrom || Sillpotatis || Gubbröra || Rödbetssallad
Kött, fågel och vilt
Julskinka med 2 sorters senap || Borgeby Slotts lantpaté med cumberlandsås och pressgurka || Leverpastej och leverkorv med knaperstekt bacon || Pepparstekt rostbiff med rostad lök, syltlök och remouladesås || Kallrökt kalkonbröst || Lökkorv
Varma rätter
Honungs- och ingefärsglaserad grissida från Dalsjöfors || Köttbullar på nötkött || Prinskorv på tupp från Borgeby Fågel & Vilt || Klassisk prinskorv || Janssons frestelse || Rödkål || Brunkål
(veg)
Vegetariska alternativ
Senapsmarinerad aubergine || Citron- och dillinlagd aubergine || Kokt ägg med tångkaviar || Hanssons frestelse || Sillpotatis || Äggsallad med potatis och lök || Rödbetssallad || Syrad rödkålssallad med äpple och lingon || Apelsin- och kanelsyltade morötter || Grönkålspaj || Rostade rödbetor med getost och solroskärnor || Vegetariska köttbullar | Vegetariska prinskorvar || Senapsglacerad rotselleri || Rödkål || Brunkål
Ost
Cheddarost || Juledamer || Stilton || Brietårta med husets marmelad och smör
Bröd
4 sorters bröd + glutenfritt alternativ
Dessert
Ris á la Malta med körsbärssås || Gottebord
Pris
585 kr